Help! Wat doe ik met mijn websiteteksten?

Je nieuwe website gaat gebouwd worden. Achter de schermen worden de pagina’s opgebouwd, de code wordt geschreven en de foto’s worden op de juiste plek gezet. Nog even en de website kan gelanceerd worden. Maar er mist nog een belangrijk deel: de teksten! Hoe kun je die nou weer invullen?

Wat zet je op een website?

Websiteteksten zijn eigenlijk een gek beestje. Weinig mensen die een website bezoeken hebben zin om achterover te gaan zitten om een uitgebreide tekst te lezen. Het liefste wil je ook niet dat mensen gaan lezen: je wil ze spreken en wilt dus dat ze contact met je opnemen. De tekst moet alleen wel opgevuld worden. En wat er staat, moet een doel hebben én kloppend zijn. Want zelfs al zullen weinig mensen het lezen, de mensen die het lezen moet overtuigd raken.

Lange lappen tekst… brrr

Het kan zijn dat je de neiging hebt alles op papier te zetten. Lang uit te wijken over alles wat je aanbiedt en diep in de details te treden. Voor je het weet heb je lappen tekst op de pagina’s staan. Een bezoeker zal geen moment twijfelen en en het direct weer wegklikken. Want lappen tekst, daar heeft die geen tijd voor.

Zo simpel mogelijk

Eigenlijk kun je een website het beste simpel houden. Zowel qua informatie als opbouw. Een bezoeker wil snel kunnen weten wat je doet, wat de lezer eraan heeft en hoe diegene verder geholpen kan worden. Zie het als een fysieke winkel: een bezoeker kan of zelf even rondsnuffelen, of wil direct een vraag kunnen stellen. 

Speciaal voor robots

Websiteteksten maak je niet alleen voor de menselijke lezers. Ook de zoekmachine-robots zullen de teksten scannen. Goede websiteteksten zorgen voor verbeterde vindbaarheid. Het geeft een signaal aan de zoekmachine dat jij degene bent die een oplossing heeft waar degene met een probleem naar op zoek is. 

Vraag er hulp bij

Geen idee wat je op de website moet zetten? Je hoeft het ook helemaal niet zelf te doen. We helpen je graag bij het website teksten laten schrijven voor je nieuwe website. Heb je al bestaande teksten? Dan helpen we je met het verbeteren van de websiteteksten, om ze geschikt te maken voor de moderne lezer én zoekmachine. Heb je nog helemaal niets? Dan verzorgen we het maken van deze teksten tot ze volledig naar wens zijn. Teksten die informeren. Overtuigen. En vooral: weten te pakken. 

Delen

Ook leuk om te lezen

ForYou Media staat voor het creeren en verspreiden van inspirerende verhalen. Daarom kun je hier iedere week een nieuw (blog)artikel lezen op het gebied van marketingcommunicatie.

We voorzien je graag van gratis advies, inspirerende artikelen, leuke succesverhalen, handige checklijsten en praktische kennis.