header vervolgpagina s

MarketingWijzer #19

Social media content zelf verzorgen, of uitbesteden?

MarketingWijzer | 27 september 2021

Social media: iedereen heeft ervan gehoord, bijna iedereen maakt er gebruik van. Het is niet gek dat social media ook voor bedrijven veel kansen bieden om zich op een unieke manier op te presenteren. Twijfel je of social media content uitbesteden een goed idee is voor jouw bedrijf? Laten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten.

MarketingWijzer 192

Social media: daar moet je nog iets mee

Voor veel ondernemers vormen social media iets waar ze ‘nog iets mee moeten’. Iets wat op de achtergrond een beetje blijft hangen. Iets waar ze eigenlijk nooit aan toekomen. Toch kunnen social media heel nuttig zijn voor je bedrijf. Ze zorgen ervoor dat mensen persoonlijk betrokken raken bij je bedrijf, je kunt op een laagdrempelige manier nieuwe klanten bereiken en direct een lijntje met hen liggen. Ook zorgen socialmediacampagnes ervoor dat meer klanten jouw website weten te vinden. Social media vergroten zo het bereik en de zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Waarom uitbesteden?

De persoonlijke kant van social media maakt dat je misschien twijfelt of uitbesteden hiervan wel zo’n goed idee is. Je kent zelf je bedrijf het beste; hoe kan iemand anders dus jouw bedrijf op een persoonlijke manier laten zien? Er zijn verschillende redenen om je social media toch aan een externe partner uit te besteden.

Het scheelt tijd

Voor veel ondernemers is de tijdsinvestering de grootste drempel voor het bijhouden van social media. Niet alleen het maken van de verschillende berichten, waar eigenlijk zowel tekst als beeld voor nodig is, maar ook het uitzoeken van hoe alles moet. Zeker Facebook-campagnes en het instellen van deze campagnes kunnen een obstakel vormen. Door het uit te besteden ben je hier geen tijd en frustratie aan kwijt. Je kunt je gewoon bezighouden met je klanten terwijl ondertussen de berichten je social media op blijven stromen.

Geen gedoe met afgekeurde posts

Je kunt niet zomaar alles wat je wilt op Facebook zetten. Facebook heeft allerlei regels waar bedrijven die een campagne willen starten zich aan moeten houden. Voldoet je post hier niet aan, dan haalt Facebook ‘m genadeloos weer van de site. Die regels willen bovendien ook nog weleens veranderen. Je wilt niet hebben dat je je best doet om allemaal posts te maken, om ze vervolgens allemaal te laten afschieten door Facebook zelf. Een externe partij is bekend met de regels en kan de berichten hierop aanpassen.

Leoni scaled e1625230887254

Mariëlle Bouma
Grafisch vormgever

Specialist aan het woord

Je kunt social media voor verschillende doelen gebruiken. Sommige bedrijven willen vooral hun zichtbaarheid vergroten, dan starten we een likes-campagne. Anderen willen liever zo veel mogelijk websitebezoekers, dan starten we juist een campagne om dit mogelijk te maken.

Verbeter je consistentie

Soms komt de inspiratie in een golf op je af, terwijl de golf in andere weken achter een dijk blijft steken. Je hebt niet altijd tijd en zin om de social media posts van je bedrijf te maken. Het is op social media alleen wel belangrijk om consistentie in je berichten te houden. Je wilt niet dat iemand eerst veel berichten ziet, maar vervolgens alleen radiostilte tegenkomt op jouw profiel. Bovendien laat Facebook berichten van een bedrijf dat regelmatig plaatst aan meer gebruikers zien. Een extern bedrijf zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe posts verschijnen, zodat je die consistentie kunt houden.

Alle platforms voorzien

Social media bestaan uit meer dan alleen Facebook. Ook Instagram en LinkedIn hebben kansen voor jouw bedrijf klaarliggen. Instagram is vooral gericht op beelden en fotografie. Wanneer je dus professionele bedrijfsfotografie hebt liggen, is Instagram dé kans om die foto’s te laten zien. LinkedIn biedt je juist kansen in het bereiken van nieuwe klanten en bedrijven via een professioneel platform. Lees ons blog over LinkedIn-marketing om de mogelijkheden te bekijken.

Eerst ervaren

Wellicht dat je eerst wilt weten hoe jouw social media eruit zouden kunnen zien. Laat ons daarom het stokje van je overnemen. ForYou Media helpt ondernemers in gezondheid, schoonheid, liefde & leven om hun bedrijf op topniveau te presenteren. Vraag ons proefpakket aan en ontvang alvast 4 socialmediaberichten die je kunt delen op jouw kanalen. Zijn de berichten naar wens? Dan bespreken we graag hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen met eventuele vervolgcampagnes, of een likescampagne!

Nóg meer bereiken met je marketing? Kies 1 van de GRATIS proefpakketten.
Maak vrijblijvend kennis met nieuwe mogelijkheden. Wat ga jij proberen?

Delen