Visuele merkidentiteit

Door een sterke visuele merkidentiteit zien, herkennen én onthouden mensen jouw merk. Daarom is een sterke merkidentiteit onmisbaar voor ieder bedrijf dat zich op topniveau wil presenteren binnen de doelgroep.

Jouw merk als een huis met een visuele merkidentiteit

Door het huidige medialandschap worden mensen gebombardeerd met commerciële boodschappen. Ieder merk vraagt om aandacht. Maar wat zorgt er nou voor dat je bij sommige merken direct denkt: “Ja, dat is betrouwbaar en geloof ik”, terwijl je bij een ander merk zoiets hebt van: ”ja, ja, het zal wel….”

Dit komt in eerste instantie door wat het merk uitstraalt. En je raadt het al; die uitstraling komt door een sterke visuele merkidentiteit. Mensen reageren in eerste instantie op wat ze zien, zoals vormen en kleuren. Pas daarna zullen mensen de boodschap en de identiteit begrijpen. Hierdoor besluiten mensen in minder dan 0,3 seconden. Ja, je leest het goed. Binnen drie tiende van een seconde wordt bepaald of we bij het merk een ‘goed gevoel’ krijgen!

Je moet er dus voor zorgen dat jouw merk en hiermee je visuele merkidentiteit staat als een huis. In alles wat je doet, en uitstraalt. Of het nou gaat om een billboard, een uiting op social media of je site. In ALLES wat jouw merk doet is de visuele merkidentiteit de basis van jouw communicatie binnen jouw doelgroep.

 

‘Zorg ervoor dat jouw merk en visuele merkidentiteit

staat als een huis.’

Sterke visuele merkidentiteit

Zorg daarom dat je met een professioneel bureau samenwerkt. Een bureau dat meedenkt, kritisch is, maar er bovenal voor zorgt dat jouw visuele merkidentiteit in al jouw marketingcommunicatie aanwezig is. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop tijd en frustraties, terwijl je zeker weet dat jouw doelgroep de beste kant van jouw merk te zien krijgt.

Je kunt kiezen voor een compleet merkpaspoort. Hierin staat onder andere de positionering van jouw merk beschreven. En wil je wat minimalistischer beginnen? Geen probleem. Kies dan enkel voor een visuele identiteit. 

Zorg voor een sterke visuele merkidentiteit. Want dat verdient je merk. En jij.

Wil je graag eens van gedachten wisselen over jouw merk en hoe wij dit kunnen vertalen naar de allerbeste visuele merkidentiteit? Graag. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op.

Ja, ik wil meer weten!

Dan ontmoeten we je graag! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.