Social media marketing uitbesteden: een goed idee?

Je weet het wel: social media is belangrijk voor een modern bedrijf. Maar hoe weet je nu wat goede socialmediaberichten zijn? En waar haal je in vredesnaam de tijd vandaan om het ook nog daadwerkelijk te doen? Logisch dat social media marketing uitbesteden je een goed idee lijkt.

Wat is social media marketing eigenlijk precies?

Het overgrote deel van de mensen doet weleens iets op social media. Een berichtje op Facebook, scrollen op Instagram of af en toe een post op LinkedIn. Maar dat is nog niet hetzelfde als het voeren van social media marketing. Social media marketing is een vorm van marketing waarbij heel bewust een of meerdere socialmediakanalen worden ingezet. Daarbij analyseer je de doelstellingen, kosten, doelgroepen en resultaten, om de marketing daar vervolgens mee te verbeteren.

Jouw digitale etalage

Wist je dat zo’n 86% van de Nederlanders een of meerdere socialmediakanalen heeft? Dat betekent dat ook jouw klanten een (groot) deel van hun tijd in de digitale wereld doorbrengen. Je trekt klanten niet meer alleen binnen door een mooie etalage, reclamebord of aanplakbiljet. Social media marketing zorgt ervoor dat je klant als het ware tegen jouw ‘digitale etalage’ aanloopt. En als je dat goed doet, misschien wel meerdere keren, wil de klant ook weleens bij jou binnen kijken en iets kopen.

‘95% van de Nederlanders heeft een of meerdere socialmediakanalen’

Waarom is social media uitbesteden een goed idee?

Maar het is nog lang niet zo gemakkelijk om jouw bedrijf online zichtbaar, vindbaar, herkenbaar en aantrekkelijk te presenteren. Goede social media marketing is een proces van de lange adem, goede analyse en regelmatige bijsturing. Social media marketing uitbesteden is daarom vaak een goed idee. Op die manier hoef je niet zelf alle trucjes onder de knie te krijgen.

Voordelen social media marketing uitbesteden

Er zijn verschillende voordelen van social media marketing uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een herkenbare, professionele stijl in taal en beeld in al jouw posts
  • Een duidelijke strategie en opbouw in jouw marketing 
  • Regelmatige posts, wat onder meer jouw zichtbaarheid vergroot
  • Duidelijke analyses, waardoor je beter weet wat in jouw doelgroep speelt
  • Gemak, ontzorging, advies

Eens sparren?

Tijd of zin maken om je te verdiepen in social media, dat is niet voor iedereen weggelegd. Of misschien wil je wel, maar weet je niet waar je moet beginnen. Als jij social media marketing uitbesteden een goed idee vindt, een frisse blik of advies wil, dan ben je bij ForYou Media aan het juiste adres. Ook om gewoon eens te sparren over welke marketingstappen slim zijn. Neem nu contact op voor een adviesgesprek.

Ja, ik ben benieuwd!

Dan willen we je graag ontmoeten! Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op.