Jouw marketing bij een social media bureau Groningen

Social media: je moet er wat mee met je bedrijf, maar wat? Hiervoor kun je het beste een samenwerking zoeken met een bureau dat daarin is gespecialiseerd. Zoek je een social media bureau in Groningen? Zoek niet verder!

Allerlei platforms

Social media bestaan nog niet heel lang: eigenlijk sinds halverwege de jaren 90. Ouderen onder ons herinneren zich natuurlijk nog Hyves, dat in 2004 werd opgericht en dat op het hoogtepunt zo’n 10 miljoen gebruikers had in ons land. Voor de meesten van hen was Hyves de eerste kennismaking met een sociaal netwerk, voordat Facebook (ook van 2004) de populariteit van Hyves overvleugelde, zo rond 2011. Op dit moment zijn er allerlei social media platforms, waarvan enkele interessant zijn voor bedrijven.

Facebook

Dan komen we in de eerste plaats uit bij de platforms van Meta: Facebook en Instagram. Waarom? Omdat deze platforms niet alleen de mogelijkheid bieden om berichten te plaatsen, maar ook om advertenties te plaatsen. Iemand die iets zoekt wat jouw bedrijf biedt, kan dan jouw advertentie tegenkomen. En zo’n advertentiecampagne kan heel gericht opgezet worden, zodat je van alle gebruikers van Facebook alleen de groep bereikt die jij wilt bereiken. Bijvoorbeeld mensen in een straal van een bepaald aantal kilometers rond je bedrijf.

Tijdlijnberichten

Maar ook door tijdlijnberichten op Facebook en Instagram te zetten, kun je aspecten van je bedrijf delen, zoals nieuwtjes en nieuwe producten of diensten. Hierdoor blijf je in contact met je huidige klanten en zorg je voor binding. Zorg ervoor dat het korte berichten zijn die de lezers raken en inspireren. Ellenlange verhalen zijn niet erg geschikt voor de platforms; zeker niet voor Instagram, dat vooral gericht is op het delen van foto’s. 

‘Wees continu zichtbaar bij je huidige én potentiële klanten’

Gebruikers

Hoewel beide platforms erg populair zijn, zijn er verschillen. Een belangrijk verschil is dat de gebruikers van Facebook gemiddeld ouder zijn dan de gebruikers van Instagram. Het is verstandig om daar rekening mee te houden. Als je artikelen verkoopt in het hogere segment, is het beter om je niet te veel te gaan richten op Instagram. Wanneer je je strategie rond social media op een goede manier aanpakt, kun je ervoor zorgen dat het succes van je bedrijf vergroot wordt. 

Social media bureau Groningen

Heb je geen tijd om je bezig te (gaan) houden met social media, maar realiseer je je wel dat je hier iets mee zou ‘moeten’? Laat ons je zorgen uit handen nemen! Al jarenlang helpen wij ondernemers en bedrijven in allerlei verschillende branches met hun zichtbaarheid op social media. Zo maken wij:

  • Tijdlijnberichten, waarvoor we rake teksten en een herkenbare, terugkerende vormgeving maken. En die plaatsen we elke week op een vast tijdstip. 
  • En campagne-uitingen, die communiceren wat jij wilt overbrengen. Deze uitingen zetten we gericht in om jouw doelgroep te bereiken.

Continu zichtbaar

Eventueel stellen we ‘retargeting-campagnes’ in, zodat je continu zichtbaar bent binnen je doelgroep én bij (potentiële) klanten. Waarom zou je hier nog zelf je kostbare tijd aan spenderen? Tijd die je ook op andere manieren kunt gebruiken… 

  • Berichten die écht aanspreken
  • Een verbeterde zichtbaarheid bij je doelgroep
  • Meer bezoekers op je website
  • Een verhoging van je naamsbekendheid
  • Een verbetering van je bedrijfsimago
  • Meer tijd voor je klanten, je gezin of je hobby’s

Slim

Het uitbesteden van je zichtbaarheid op social media aan ons is de slimste beslissing die je kunt maken. Gun jezelf meer rust en meer vrije tijd!

Ben je nieuwsgierig geworden hoe we dit voor jouw bedrijf aanpakken? Bel ons of maak direct een afspraak op de website. Onze specialisten staan graag voor je klaar om mee te denken, je te adviseren of de content voor je te maken.

Ja, ik ben benieuwd!

Dan willen we je graag ontmoeten! Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op.