Blogartikelen, advertorials of SEO-teksten laten schrijven?

Een website met content doet het altijd beter dan eentje zonder. Sterker nog, op een website met veel artikelen vind 97% vaker een vervolgactie plaats. Waarmee kun je een website eigenlijk invullen? En wat zijn de voordelen van deze verschillende soorten content? Wanneer je nog niet weet of je een blogartikel, advertorial of SEO-teksten wilt laten schrijven, lichten we in dit blog voor je deze drie soorten teksten uit.

Een blogfunctie op je site: hierom wil je dit

Een blogartikel heeft meerdere doelen. Blogartikelen zijn met name gericht op de bezoekers van je website. Zoals we in het vorige blogartikel schreven, zorgt een actieve website ervoor dat mensen sneller geïnteresseerd raken in je website. Ze kunnen meer lezen over je diensten of producten, de achtergrond hiervan en tips krijgen die ze direct toe kunnen passen. Dat maakt hen betrokken bij je bedrijf. Misschien dat ze bijvoorbeeld eens terugkeren om het volgende artikel te lezen.

Als bijkomend voordeel zorgt een SEO blog schrijven ervoor dat je beter vindbaar bent op ieder onderwerp waar je over schrijft. Niet alleen omdat er artikelen over deze onderwerpen verschijnen die in de zoekresultaten zullen verschijnen van mensen die zoeken naar deze onderwerpen, maar ook omdat je website actiever is en dus gezien wordt door de zoekmachine als relevanter.

Voordelen van blogs laten schrijven

  • Relevante content voor de website
  • Verbeterde organische vindbaarheid (SEO blogs schrijven)
  • Meer gedetailleerde informatie over je producten of diensten
  • Mogelijkheid tot delen van persoonlijke verhalen

Waarom SEO-teksten laten schrijven?

Een SEO-tekst richt zich specifiek op de zoekmachine. Deze teksten bieden de mogelijkheid om op specifieke zoektermen gevonden te worden. Wil je als sportschool bijvoorbeeld klanten aantrekken in jouw regio? Dan kun je met een SEO-tekst duidelijk maken dat je in deze regio actief bent, door de tekst specifiek hierop te richten. Iemand die ‘sportschool’ met de regio zoekt, vindt dan die van jou.

Voordelen van SEO-teksten

Het grootste voordeel van SEO-teksten laten schrijven is deze verbeterde vindbaarheid. Eigenlijk is het amper de bedoeling dat er menselijke bezoekers op deze pagina’s komen. Komen zij hier wel, is het geen probleem. Een goede SEO-tekst die hoog scoort is er namelijk een die prettig leest, informatief is en de lezer doorlinkt naar een andere pagina. Ook de menselijke lezers zullen hier dus goed mee uit de voeten kunnen.

Ieder soort content heeft
een eigen doel

Wat is een advertorial?

Een advertorial verschilt van zowel een blogartikel als een seo-tekst, al wordt deze wel gebruikt voor het verbeteren van de vindbaarheid. Een advertorial is een tekst op een website vol interessante artikelen over een bepaald onderwerp zonder het bedrijf naar voren te noemen. Dat lijkt misschien een averechtse werking hebben, want je wilt natuurlijk juist je bedrijf in de spotlight hebben staan.

Waar het om gaat, is het linkje dat meestal aan het einde van het artikel vermeld staat. Deze link zorgt namelijk voor verbeterde vindbaarheid van de pagina waar de link naartoe leidt. Het geeft een seintje: dát is een nuttige pagina om verder te lezen. Een seintje waarmee de zoekmachine ook weet dat het een pagina is om dus hoger in de resultaten te tonen.

Waar ben je mee geholpen?

Ieder soort content heeft dus een ander doel. Wat zou jou het meeste helpen? Of wil je meer weten over blogartikelen of SEO-teksten laten schrijven? Daar komen we graag over in contact. Neem contact op met ForYou Media voor een gratis adviesgesprek om jouw website te verbeteren!

Delen

Ook leuk om te lezen

ForYou Media staat voor het creëren en verspreiden van inspirerende verhalen. Daarom kun je hier iedere week een nieuw blogartikel lezen op het gebied van marketingcommunicatie.

We voorzien je graag van gratis advies, inspirerende artikelen, leuke succesverhalen, handige checklijsten en praktische kennis.