Marketing in de zorg

Marketing in de zorg wordt steeds belangrijker. Het zorglandschap verandert sterk en de rol van marketing in de zorg verandert mee. 

Marketing toepassen in de zorg

Door de vele veranderingen in de zorg is het belangrijk dat zorginstellingen op de juiste manier informatie verschaffen aan hun patiënten/zorgvragers. Effectieve communicatie tussen zorgaanbieder en patiënt of zorgvrager is hierin essentieel. Door het verschaffen van de juiste informatie wordt de patiënt of zorgvrager aangezet tot zelfredzaamheid, keuzevrijheid, betrokkenheid en wordt deze gemotiveerd tot gewenst gedrag.

Door het delen van relevante informatie, wordt inspiratie, hulp en inzicht geboden. De mate van echtheid, authenticiteit, openheid en transparantie bepaalt daarbij voor de zorginstelling de menselijke identiteit.

Eén van de beste manieren om deze informatie op de juiste manier bij de patiënt of zorgvrager te krijgen is door het maken en verspreiden van kennisartikelen en ervaringsverhalen.

Uit onze ervaring blijkt dat er verschillende redenen zijn die de zorgverlener ervan weerhouden om structureel te communiceren met de doelgroep.

 

‘Wij helpen zorginstellingen graag

met (marketing)communicatie.

Jouw partner voor marketing in de zorg

Veel marketing en communicatie van zorginstellingen is gericht op de interne communicatie. Daarnaast ervaren veel zorgverleners een gebrek aan tijd, inspiratie én kennis van het medialandschap. 

We helpen zorginstellingen graag met marketing(communicatie), want iedere zorgaanbieder verdient het om op de juiste manier zichtbaar te zijn binnen de doelgroep. De marktgerichtheid, klantgerichtheid en het innoverend vermogen van de zorginstelling zal daardoor vergroten.

Het voordeel is dat je kan beschikken over een veelzijdig team van ervaren disciplines zoals grafisch vormgevers, (online) marketeers, fotografen, videomakers, (creatief) strategen en tekstschrijvers. Dit team wordt het verlengstuk van de zorginstelling. Je werkt met één (vast) contactpersoon, die een veelzijdig team tot zijn of haar beschikking heeft. We zetten de juiste persoon in wanneer dit nodig is. Dit betekent korte lijnen, snelle besluitvorming en snel handelen. Dit resulteert in beheersbare kosten waarmee een maximaal resultaat zal worden behaald. 

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw zorginstelling zijn en wil je hierover gratis en vrijblijvend advies? Laat dan even je gegevens achter, zodat we een goed gesprek kunnen voeren over jouw doelstellingen en wensen.

Ja, ik wil meer weten!

Dan ontmoeten we je graag! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.