header vervolgpagina s

Contentinspiratie #2

Steeds nieuwe artikelen maken? Gebruik ze gewoon opnieuw!

Contentinspiratie | 22 juni 2021

Je wilt je website graag vullen met nieuwe en relevante berichten. Maar moet je dan altijd opnieuw beginnen bij het maken van een blogpost of socialmediabericht? Natuurlijk niet. Als ondernemer heb je waarschijnlijk meer inspiratie en inhoud klaarliggen dan je denkt. Door die content slim in te zetten op je verschillende kanalen, heb je ze zó gevuld. ForYou Media geeft in dit blog enkele tips om je content opnieuw te gebruiken op creatieve manieren.

Contentinspiratie 2

Wat ligt er op de plank?

Welke content heb je zelf al op de plank liggen? ‘Content’ bedoelen we hierbij in de brede zin van het woord. Het gaat om alles wat je als bedrijf naar buiten hebt gebracht. Heb je eerder een brochure, flyer, poster, Facebookpost, websitetekst of mail gepubliceerd, dan is het zonde om hier later niets mee te doen. Is de informatie nog actueel? Gooi het in een nieuwe mal, pas het aan aan de huidige stand van zaken, en publiceer het opnieuw!

Zelfde inhoud, nieuw jasje

Oude blogs kun je bijvoorbeeld prima opnieuw gebruiken. Het is hierbij nuttig om ze wel weer up-to-date te maken. Als ondernemer leer je altijd nieuwe dingen over je vakgebied. Waarschijnlijk heb je over het onderwerp inmiddels nieuwe informatie of feitjes die je aan het bericht kunt toevoegen. Het kan ook zijn dat de informatie uit je blogpost inmiddels wat verouderd is. Je werkveld blijft zich immers ook ontwikkelen. Het updaten van je oude blogs is ook een kans om de vindbaarheid van je blog te verbeteren. Voeg in ieder geval een nieuwe titel, afbeelding en omschrijving toe. Let daarbij extra op het zoekwoord waarmee je gevonden wilt worden. Zo zorg je ervoor dat meer mensen je blog lezen en op je website komen.

>> Het updaten van je oude blogs is ook een kans om de vindbaarheid van je blog te verbeteren. <<

Tips om onderwerpen opnieuw te gebruiken

Nog meer tips? We zijn pas net op gang gekomen. Dit zijn nog meer manieren om bestaande communicatie te recyclen:

  • Heb je veel tips gedeeld op social media? Maak dan een blog waarin je deze tips bundelt.
  • Het omgekeerde kan ook. Heb je een blog geschreven? Door de inhoud in stukjes te knippen, kun je er verschillende Facebookberichten van maken. En die leiden mensen weer naar het blog.
  • Misschien is een van je posts het waard om verder uit te werken in een blogpost. Of misschien zijn de teksten van je posts door de geringe lengte wel erg geschikt voor een flyer.
  • Heb je meerdere blogs geschreven over hetzelfde onderwerp? Misschien dat ze samen een mooie whitepaper kunnen vormen. Klanten kunnen het van je website downloaden in ruil voor een e-mailadres. Via die mail kun je hen vervolgens weer benaderen met een nieuw aanbod.
Profielfoto Amarenske

Amarenske Klatter
Redacteur

Specialist aan het woord

‘Je hebt vast al veel oude blogs. Je kunt denken ‘Dat is oud; dat heeft iedereen al gezien.’ Dit is alleen vaak niet het geval. Social media laten je berichten vaak niet zien aan al je volgers, maar slechts een deel. Bovendien hebben niet al je volgers eerder tijd gehad om je berichten te gaan lezen. Je kunt ze dus gerust opnieuw delen.’

Voortborduren op bestaande content

Wanneer je bijvoorbeeld een product aanbiedt en een apart blog hebt geschreven over de manier waarop je het product thuis kunt gebruiken, kan het interessant zijn om het onderwerp juist van een andere kant te benaderen. Hoe werkt het precies? Of: waar komt het vandaan? Je kunt in een blogpost ook vertellen welke producten goed samen te gebruiken zijn met de jouwe. Dan kun je daarna weer over die andere producten uitweiden.

Nog geen communicatie om opnieuw te gebruiken?

Voordat je content kunt hergebruiken, is het wel nodig om deze te hebben. ForYou Media helpt je hierbij. Wanneer je online artikelen, websiteteksten, socialmediaberichten of andere bedrijfscommunicatie zoekt, maken wij deze graag voor je. Door naast je te staan als ondernemer, helpen wij je aan een totaaloplossing om je marketing naar een hoger niveau te tillen. Neem daarom contact met ons op!

Delen